onsdag 22 september 2010

Ett med naturen

Tog med kameran och gick ut i skogen efter en skön morgons meditation. Där fångade den gamla ladan min uppmärksamhet. De obehandlade brädorna stod i värdig harmoni med träden runt om. Kanske kom en gång materialet till bygget från just den skogen. Och nu kommer snart den vackra skruden att ha gjort sitt, och återvända till skogen som gödning. Okonstlat, obehandlat, enkelt och funktionellt.

Där jag stod kom jag att jämföra med oss människor. Också vi accepterade det naturliga och enkla en gång för inte alltför länge sedan. Kvinnor använde henna, albark och kol för att förstärka sin skönhet.
Garner växtfärgades och förvandlades till fantastiska tyger att sy kläder av. Vackra, av naturen fårade, kvinnor och män kan ses på gamla målningar och foton. Många med stolt värdighet.

Hur har vi hamnat där vi är nu? Med plast och olja, botox och silikon, ovärdighet och rädsla? Hur började hela den förvandlingen egentligen? När miste vi vår närhet till det enkla, naturliga livet?

Att samtala kan betyda olika saker. Som till exempel att en gammal lada i skogen ropar på dig och vill ställa några förundrade frågor.

Inga kommentarer: