tisdag 28 september 2010

Höstens härligheter

Det är något magiskt med tidiga höstmorgnar. När lägdan är klädd i tunna vita överdrag, och den sista värmen ångar ur tjärnens vatten. Det är stort trolleri, när solen sedan gör dagen så varm att man kan göra vad man vill utomhus.

Idag blev det bilvård. Vi brukar slarva med det, och sedan när kylan kommer får vi stå ut med skitigt åk hela vintern. Men, nu är det gjort.
har också tagit upp härligt gula mandelpotatisar ur landet. De ångkokar just nu som förberedelse till ett gott, nyttigt mos. Några morötter kom också med in. De ska currystuvas.

Idag är det Pontus födelsedag. Så snabbt tiden går. Jag kommer ihåg när jag nyss börjat blogga, och fick hylla honom på nätet. Det känns som nyss, men var två år sedan. Det gäller att ta vara på tiden!

Har verkligen funderat en del över Sverige Demokraternas intåg i finrummen. För något år sedan sändes en dokumentär om nazister i USA. De berättade hur de totalt lagt om taktik. Från att tidigare skränat och skrämts, hade de nu börjat utbilda sig till advokater, psykologer m.m. På det sättet kunde de komma in i samhällets mitt på ett nytt sätt. De uppmanade alla sina medlemmar, och andra likasinnade runt om i världen, att följa utbildningsvägen. De var övertygade att detta var sättet på vilket de skulle bygga den nya världsordningen.
Det här är givetvis en smartare taktik än den föregående. Skärpta agitatorer på nyckelposter kommer att locka väljare.
Läste också en journalist som var nöjd med hur han lyckats med sin intervju av Jimmy Åkesson. Han tog upp att de flesta brukar bli totalt utmanövrerade, men att han tyckte att han klarat sig ganska bra!
Så nog har vi förmodligen nåt helt annat att vänta oss än vad vi trott. Men vad kan vi göra då?

I Ching säger att; man kan inte bekämpa egna fel, eller problem direkt. Om man gör dem tjänsten att slåss mot dem, så kommer de att vinna. En ganska spännande tanke. Boken fortsätter med att säga att; enda sättet att bekämpa det onda, är att energiskt gå in för det goda. Och kanske är det exakt det vi behöver göra. Visa en kraftigt ökad medmänsklighet och kärlek. Vara generösa mot våra medmänniskor och önska alla den största lyckan, framgången och välståndet. För om vi älskar varandra kan inte Sverige Demokraterna hitta någon grogrund att odla och förädla.

All we need is love!

2 kommentarer:

Ingela sa...

Yes! All we need is love!! Rädsla och ilska är super-kontraproduktivt:) Tack för fint inlägg, mmmmyser av hösten jag med!

kram

ps. ja, jag har inte varit så flitig med bloggen de senste månaderna, blir nog mer nu i höst.

livsstigen sa...

Härligt vännen! Jag ser fram emot att läsa dina vackra berättelser.
Ljuva kramar!