fredag 31 oktober 2008

Kärleksfull helg

God morgon kära vän! Nu står en skön helg framför dörren. Jag öppnar givetvis och släpper in den.
Kunde inte låta bli att ta med bilden på fjolårets pumpa. Det var första gången som vi införskaffade en sådan. Vi firar inte Halloween, men däremot Allhelgonahelgen. Nåväl, jag tycker att pumporna är snygga så jag gjorde iordning en för att ställa i trädgården.
Det lyste med ett skimrande sken i ca tio minuter. När jag tittade ur igen, så hade hundarna kommit på att den faktiskt gick att äta. Halva "ansiktet" var då redan demolerat. En halvtimme senare var det enda spåret efter dekorationen ett övergivet värmeljus. I år blir det ingen pumpa!
Det här tycker jag är en helg att spendera med dem man älskar, men samtidigt tänka på dem som lämnat oss. Vi brukar alltid, med eftertanke, tända ljus ute i trädgården. Det får en att stanna upp och skänka vänliga tankar och böner till dem som betytt saker i våra liv, men som nu gått vidare.
I år har vi ju så tur att vår allra närmaste familj kommer hit. Det ska bli underbart att få sköta om Oskar, prata ordentligt med Anna och Pontus, och kanske erbjuda dem en stund på tumanhand. Att ha småbarn ställer ju den egna relationen på andra parkett.
När jag pratade med Anna sa hon att: "det vore toppen om Pontus och jag kunde få ha en SPA-stund där vi bara får rå om varandra". Jag blir så glad när jag hör hur de verkligen vill ha tid för att älska varandra.
Och som du förstår tar vi gärna en stund att på egen hand få lära känna Oskar.
Om du inte har möjlighet att vara tillsammans med dina kära denna helg, ta då en stund till att skicka kärleksfulla tankar till dem. Att också, i tankarna, sända tacksamhet till dem som varit med och format våra liv är en bra gåva. Man kan alltid hela sina relationer när man förstår vad alla betytt för ens utveckling.
Ljus och lycka!

1 kommentar:

PiLi sa...

Ha en mysig All Helgona-helg på er, med barnbarnsgos, musjakt och många tända ljus, sprakande eldning, god mat och kärleksfull samvaro.. Kramar från hon som gosar med valparna och får Bente-besök... Längtar jag oxå!