torsdag 4 september 2008

Härliga tider!

Har du hört talas om fria radikaler och antioxidanter? Det pratas rätt mycket om det idag, och oftast handlar det om att vi ska köpa preparat som innehåller just antioxidanter.

Fria radikaler är en sorts biverkning av att vi äter, dricker och andas. När cellerna omsätter ämnen skapas ett avfall kallat fria radikaler. Man brukar enkelt uttrycka det som att kroppen rostar (åldras) av de fria radikalerna.

Nu finns det dock ett fantastiskt motmedel vid namn antioxidanter. Enligt min mening är det ett stort slöseri att köpa antioxidanter.
Gå istället ut i skogen och plocka blåbär. De är fullproppade med föryngringsmedlet.
Även detta tilltag ger givetvis bieffekter. Det handlar om ofrivillig frisk luft (som ger hela kroppen ett lyft), solljus (D-vitaminer m.m.), samt ogenomtänkt motion.

På tal om ålder så beskriver man alltmer skillnad mellan biologisk och kronologisk ålder idag. Den kronologiska åldern markerar hur många solvarv vi funnits på klotet. Den biologiska åldern däremot, beskriver i vilken fysiologisk form vi är. Det innebär att en person som fyllt t.ex. 70 år kan vara biologiskt yngre än en 20-åring. Sug på den du!

Så, ta tillvara den vackra höstdagen genom att plocka bär och frysa in. Sedan kan du njuta av att, likt våra samlande förfäder, utan mellanhänder ha bidragit till födan.
Fortsätt skapa ditt liv!

Inga kommentarer: