lördag 13 september 2008

Njutningar


Imorse var det minusgrader ute. Frosten hade ödelagt dahliorna som blommade så vackert. Nu är det dags att ta upp rotknölarna och lägga dem i kartong för förvaring i matkällaren till nästa vår.

Höstfärgerna förstärks verkligen när kylan biter i. Över en natt framträde de mest fantastiska nyanser som speglas i den låga solen.

Ikväll ska vi njuta i vårt lilla hemmaspa. Vi har byggt en vedeldad bastu. Där har vi också en gammeldags vattenvärmare och ett badkar ute på den lilla altanen. Det är underbart att tillbringa kvällar där. Särskilt nu när mörkret släpper fram stjärnorna och månen.
Att ligga i varmt skumbad och titta upp på stjärnhimlen är verkligen stärkande för både hälsan och kärleken.

Vi brukar också ta med oss mat dit upp, så att vi verkligen kan resa bort en stund på vår egen tomt.

Fördelen med att lägga pengar på t.ex. en bastu, är att man har tillgång till den hela året. Att åka på semester är skönt och stärkande, men allt för fort över. Här har vi tillgång till microsemestrar när vi så vill.

När vi kommer in sent på kvällen brukar vi tända ljus och sitta och må bra av den sköna känslan som finns kvar i kroppen mycket länge. Avspänningen, de sköna samtalen vi haft, kroppens renhet. Helt enkelt en sorts nöjdhet som är svår att beskriva men lätt att uppleva.
En skön kväll till dig med!

Inga kommentarer: