tisdag 16 september 2008

Kärlek eller rädsla?


Oskar är den allra nyast medlemmen i vår familj. Tre månader gammal ser han bara de nödvändigaste behoven i livet. Han äter, sover och älskas av alla.
Många funderar på hur livet ska bli för de som startar nu i denna tid. Krig, miljöförstöring, gängbråk, pedofiler m.m.

Om man vill lyfta sitt hopp och sin framtidsbild så vill jag rekommendera en författare som heter Don Miguel Ruiz. Jag har själv nyss hittat honom. Han beskriver, liksom Carlos Castaneda, den toltekiska visdomen. I korthet kan jag återge hans budskap som att rädsla förintar kärleken. Lycka kommer inifrån oss själva. Om vi är rädda för alla möjliga faror som att överges eller svikas, kommer vi att sprida ett gift som dödar kärleken. Om vi innerst inne tror att vi inte har rätt att bli älskade, därför att vi inte tycker om oss själva, kommer vi att leva med förvissningen om att andra kommer att vilja oss illa.
Eller som Neil Young uttrycker det; You expect from med to love you, when you hate yourself my friend.

Deepak Chopra och Jan Cederquist berättar i sina böcker om Global Consciousness Project. Det är ett forskningsprogram på Princeton University. Där försöker man upptäcka om det finns ett kollektivt medvetande, och eventuella samband mellan reaktioner i det energifältet och i materien.
Idag finns mätapparatur placerad på sextiosju ställen i världen. Dessa är kopplade till datorer på Princeton.
Det har visat sig att kurvan (bell curve) oftast ser likadan ut från samtliga mätinstrument över tid. Det intressanta som nu upptäckt är att när många människors medvetande fokuserar på samma sak, som t.ex. 11 sep. 2001, förändras kurvorna drastiskt.
Nu får ni själva läsa mer om detaljerna i forskningen (Foundation of Physics letter, vol 5, nr 6, 2002), men man har kunnat konstatera att kurvorna faktiskt förändras genom tankar, känslor och intentioner. En ytterligare tydlig och spännande del är att forskarna verkar ha upptäckt att det kollektiva medvetandet påverkar materien.

Nu förändras alltså de naturvetenskapliga rönen. Forskningen har helt enkelt börjat söka inom områden man tidigare bortsett från. De nya vetenskapliga beläggen kommer nog på längre sikt att förändra vår syn på världen och oss själva. Och då inte minst vår kraft att skapa och påverka.

För att förenkla något kan jag säga att jag ser allt fler forskningsresultat som tyder på att vi skapar vårt eget liv (och delvis andras - det kollektiva medvetandet) genom våra tankar. Det vi förväntar oss kommer oftare än vi tror att bli sant.
Så säger exempelvis I Ching, på sitt filosofiska språk, att alla idéer finns i annan dimension redo att förverkligas. Slutsatser från den omfattande NDU-litteraturen (Nära Döden Upplevelser) visar att medvetandets värld är skapelsens egna! Frön vi sätter utvecklas till händelser och objekt.

Så förmodligen kan det vara bra för oss att ha positiva förhoppningar och bilder av vår egen och världens framtid. Då måste vi kanske delvis kliva bort från den negativa nyhetsrapporteringen som håller oss låsta i allt det negativa som händer.

Idag tycker jag att vi sänder kärleksfulla tankar om mänsklighetens framtid. Vad än du tror om tankens kraft och kollektivt medvetande, så håller du nog med om att vi tillsammans bär ansvaret för Oskars och alla andra barns nu- och framtid!
Lyckliga tankar!

Inga kommentarer: